„Да бъдеш звезда“ събра възхищението и аплодисмендите на учениците

С огромен успех премина представлението  на младите актьори от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ в СОУ „Любен Каравелов“ – Видин.  На 28 април 2016 г., Актовата зала на училището бе изпълнена от ученици, искащи да видят тазгодишното  представление  на Езиковата гимназия, традиционно представено на английски език.  Изборът на младите театрали е комедията „Да бъдеш звезда“ от Д. М. Ларсън.  Модерен театрално- музикален спектакъл – низ от комедийни сцени и искрени забавления, заслужил бурните овации на зрителите!

Сюжетът е достъпен – няколко приятелки  нетърпеливо чакат за автограф гост- звездата за състезание по танци, но той упорито се крие и бяга от тях, колкото и да го преследват.  От това произтичат редица забавни моменти, придружени с много музика и танци. В крайна сметка звездата прави своето признание, че можеш да блестиш по свой собствен начин и без да си известен.

Учениците бяха очаровани от  театралното представление и дълго аплодираха младите актьори и танцьори от ГПЧЕ „Йордан Радичков“, единственото училище, което вече 35 години радва видинската публика с пиеси на английски език.

С небивал интерес  бе посрещната театралната постановка на Езиковата гимназия от учениците на ОУ „Иван Вазов“. Пиесата „Да бъдеш звезда“ бе представена в  Драматичния театър на 5 май, а салонът се оказа тесен да побере всички, желаещи да видят драматизацията, и се наложи да бъдат играни 2 представления – от 11.30 и от 13 часа.

Впечатляваща е хореографията на Борислава Панчева от 10 А клас, която се превъплъщава и в ролите на Кайла и Пати, а съучениците и Ванина Владова и Кирил Иванов са в ролите на Бет и Джо. В образа на Мо можем да видим Божидар Методиев – 10 Г клас. Участват още младите актьори Зорница Йоханова – 12 Г клас, Антония Тодорова, Амелия Алексиева, Георги Кехайов и Георги Сергеев – 9 Б клас, Катрин Луканова и Александра Новович – 9 В клас, Габриела Ничева и Емилия Емилова – 8 А клас, Михаела Дончева, Мария Бойчева и Магдалина Цветанова – 8 Б клас, Екатерина Живкова, Росен Илиев и Винсънт Валентинов – 8 В клас, София Ценкова – 8 Г клас.

Театралната трупа  с непрестанното търсене на артистичното си  „Аз“, изразяваща откритията си на английски език, е под ръководството на учителите Камелия Георгиева и Наталия Василева, със съдействието на директора на Драматичния театър – Видин Ирина Флорова-Капелова. Следващото представление е на 16 май от 18 часа.

Клуб „Журналист“ в ГПЧЕ